Lumezi: Duhet rritur efikasiteti dhe llogaridhënia e sistemit të drejtësisë

Lumezi: Duhet rritur efikasiteti dhe llogaridhënia e sistemit të drejtësisë

Me moton “Drejtësia rikthen dinjitetin e viktimave”, në një konferencë ndërkombëtare u shënua 10-vjetori i “Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit”. Kryeprokurori i shtetit, Aleksandër Lumezi, tha se mosndëshkimi i krimeve rrezikon përsëritjen e tyre. Ambasada e ShBA-së në Kosovë vlerëson se procedurat e ndërlikuara gjyqësore mund të jenë barrë për viktimën, ndërsa ambasada e Zvicrës në Kosovë, kërkoi konfiskimin e pasurisë së paligjshme të zyrtarëve shtetërorë./21Media