Catherine Elizabeth Middlleton, siç e njohim të gjithë, Kate, dukesha e Cambrighe, ka lindur në 9 janar të vitit 1982, në Reading të Mbretërisë së Bashkuar.

Ajo është vajza e Michael Francis Middleton dhe Carol Elizabeth Goldsmith.

Në mars të vititi 2001, Kate ka nisur studimet në Universitetin St. Andrews ku ka takuar dhe ka filluar lidhjen e dashurisë me princin William, shoku i saj i studimeve që është sot bashkëshorti i saj.

Çifti u martua në vitin 2011 tani janë prindër të tre fëmijëve./21Media