"Gjithçka ishte plotësisht në përputhje me kushtetutën"

“Gjithçka ishte plotësisht në përputhje me kushtetutën”

Kryeministri i Britanisë së Madhe Boris Johnson tha sot se vendimi i autoriteteve të Londrës për t’i kërkuar policisë nisjen e hetimeve për kontaktet e tij me afaristen amerikane Jennifer Arcuri, ishte i motivuar politikisht dhe nuk sheh asgjë të papërshtatshme në lidhjet e tij me Arcuri në kohën kur ai ishte kryetar i Londrës.

Qeveria e qytetit të Londrës njoftoi se i kishte referuar një çështje të lidhur me Johnson një organi të kontrollit të brendshëm policor, për të filluar një hetim të mundshëm mbi akuzat e sjelljes së keqe që përfshin biznesmenen amerikane, ndërsa Johnson ishte kryetar i Londrës.

Boris Johnson dyshohet se gjatë kohës si kryebashkiak i Londrës  nuk raportoi të kishte një lidhje të ngushtë personale me sipërmarrësin e teknologjisë Jennifer Arcuri, e cila mori 126,000 funte nga buxheti i qytetit për të financuar biznesin publik dhe vendet në biznes.

“Gjithçka ishte plotësisht në përputhje me kushtetutën … nuk kishte nevojë për asgjë që të botohej,” tha Johnson për BBC.

Ai shtoi se pasardhësi i tij si kryebashkiak i Londrës, Sadik Khan, duhet të përfshihet më shumë në hetimin e policisë sesa të shpenzojë kohë për gjëra të tilla si historia e Arcuri.

“Për të qenë absolutisht i qartë, unë jam shumë krenar për gjithçka që kemi bërë dhe sigurisht për të gjitha ato që kam bërë si kryetar i Londrës,” tha Johnson.