Joseph Borrelli duhet të “dridhet” kur (luftohet krimi dhe korrupsioni) “kolliten” Amerika dhe Anglia

2 min read

Shkruan:Fadil Maloku

1.Aktualisht në botë është duke ndodhur një rirreshtim i madh ekonomik, social, politik e sidomos një sish ushtarak e gjeopolitik. Në këtë kontekst, Amerika (si një superfuqi kontinental) bashk me Anglinë (si superfuqi detare), po shihet ashiqare që duan të “ushqejnë dhe mirëmbajnë” edhe më tej faktorizimin e tyre duke ndikuar (in) direkt në gjeografinë dhe politikat e Ballkanit Perëndimor Me Kjo më së miri u kur eshe publikisht ambasadori anglez, doli në përkrahje të luftimit të krimit dhe korrupsionit në veriore të Kosovës, kur shumica e shtetit tjetër europiane, ose heshten ose quan “selame” nga Brukseli për “përmbajtje nga ushtrimi i dhunës… ”(Borrel dhe Laiçak). Anglia me pêrkrahjen publike,

2. Kurse qëndrimi amerikano-anglez pro intervenimit të policisë kosovare, që u bë në veri të Kosovës nuk shpreh asnjë lloj konkurrence (jo) lojale ndaj Evropës (se edhe sikur të aspiroja ate, Europa e ka pamundur ta bënte ate .. për shumë arsye!), por, jo edhe Kina neokomuniste dhe Rusisë autokrate. Sepse, ende si thënë, e gjithë Europa (edhe Borreli) “dridhet”, kur ato “kolliten”. Ne shqiptarët, duhet ta “kapim” këtë trend, këtë disponim dhe këtë interesim të angazhuar që krijoi pro shtetësisë sonë.

3. Pra, duhet të kemi agjenda të reja, të analizojmë dhe të studiojmë mirë më mirë, në mënyrë që në “tregun” politik dhe atë ekonomik rajonal dhe kontinental, të dimë se si të veprojmë dhe të rreshtohemi. Ngase, si thotë rregulla e bashkëlindur me njeriun, se; “Në politikë nuk ka miq të përhershëm, po ka vetëm interesa të përhershme”!