Në mes të rrafshit të Kosovës dhe Anamoravës, shtrihet komuna e Novobërdës, në brendësinë e të cilës gjendet mesjeta, e skalitur në gurët e mureve të kalasë. Histori, arkeologji, industri, legjenda dhe bukuri të shumta natyrore e rrethojnë këtë qytet mesjetar./21Media

Në mes të rrafshit të Kosovës dhe Anamoravës, shtrihet komuna e Novobërdës, në brendësinë e të cilës gjendet mesjeta, e skalitur në gurët e mureve të kalasë. Histori, arkeologji, industri, legjenda dhe bukuri të shumta natyrore e rrethojnë këtë qytet mesjetar./21Media