Disa fakte që i di stafi i aeroportit, por ju mund të mos i dini

Disa fakte që i di stafi i aeroportit, por ju mund të mos i dini

Aeroportet shpesh ndihen si vende të huaja me grupet e tyre të rregullave, rregulloreve dhe sigurisht, sekreteve.

Vetëm njerëzit që punojnë atje e dinë se si funksionojnë gjërat me të vërtetë. Më poshtë ju sjellim disa fakte interesante rreth aeroporteve dhe punonjësve të tyre.

Dhe tani që ju do t’i njihni këto sekrete të fshehura, stafi i aeroportit mund të mos jetë në gjendje t’i fshehë ato më, përcjell rtv21.tv

Ata e analizojnë sjelljen tuaj të jashtme

Në disa aeroporte, ka njerëz të veçantë të quajtur profilerë. Ata analizojnë imitimet, gjestet dhe sjelljet tuaja për të zbuluar njerëz të dyshimtë. Detyra e tyre është të vërejnë shenjat jo-verbale të ankthit si shuplaka buzët e tyre, kruajtje, ose, për shembull, duke kërkuar rreth shumë.

Nëse një profilues vë re një person që vepron në një mënyrë të çuditshme, ata mund t’i ftojnë ata në një inspektim. Atje, ata flasin me personin që të përpiqen të gjejnë më shumë rreth tij.

Njerëz të tillë punojnë në salla kryesore dhe në kontrollin e pasaportave. Pyetja tipike është: “Çfarë është qëllimi i vizitës tuaj?” Dhe është krijuar për të parë reagimin e një personi.

Ata nuk kanë asnjë ide kur bagazhi është në një vend tjetër

Shumica prej nesh e kanë bërë pyetjen: “Çfarë ndodh me bagazhin tim dhe pse është gjithmonë kaq i ndotur?” Bagazhi renditet automatikisht: skanerat skanojnë barcode dhe rëndisin bagazhin sipas destinacionit të tij. Ndonjëherë, një skaner mund të dërgojë bagazhin tuaj në vendin e gabuar, nëse ju, për shembull, harruat të hiqnit afishet e mëparshme në një destinacion tjetër.

Ata nuk kujdesen nëse keni vizë në një vend tjetër

Kur të mbërrini jashtë vendit, nëse zbulojnë se viza juaj ka skaduar, do të dëboheni nga e njëjta kompani ajrore që ju mori. Përveç kësaj, bileta do të blihet nga personi, i cili ju ka lejuar kështu që ju mund të ktheheni në shtëpi falas.

Ushqimi është i gatuar gjatë tërë kohës

Shumica e aeroporteve janë të pajisura me kuzhina gjigante ku ushqimi për udhëtarët është i gatuar. Zakonisht, këto kuzhina gatuajnë ushqime për kompani të ndryshme ajrore. Kuzhina të tilla punojnë 24/7, sepse ushqimi për një fluturim është gatuar rreth 6-10 orë përpara./21Media