Disa gjëra interesante që ndoshta nuk i keni ditur

Disa gjëra interesante që ndoshta nuk i keni ditur

10 vjet më parë, kur kishte 10 gjëra për të bërë, ju nevojiteshin 10 pajisje. Tani, me një smartphone, mund të bëni thirrje, tekste, të shikoni shfaqje televizive, të lexoni lajme etj.

Më poshtë ju sjellim disa funksione me të vërtetë të dobishme të telefonit tuaj inteligjent, që do ta bëjnë jetën tuaj të lehtë!

Mbyllja e ekranit

Paramendoni se keni humbur telefonin dhe ekrani është i kyçur me një çelës grafik. Ju jeni i vetmi që e dini atë kod unik, apo jo?

Edhe pse mund të duket sikur nuk do ta shihni pajisjen tuaj më, ju mund të keni mundësi! Duke përdorur një veçori të veçantë në një version të ri të Androidit, thjesht lini një mesazh në ekranin e bllokimit. Për shembull, mund të kërkoni që ajo të kthehet.

Shkoni te “Cilësimet” – “Ekrani i mbylljes dhe siguria” – “Mbyllni nënshkrimin e ekranit”. Tani shkruani një numër telefoni rezervë ose email-in tuaj aty.

Ruani memorien

Herët a vonë, kujtesa në pajisjen tënde bëhet e plotë. Kjo është kur ju mund të përdorni një kartë flash memorie, shërbime cloud si Dropbox ose kopjoni të dhënat tuaja në një kompjuter. Por, prisni!

Ka një opsion tjetër: vetëm ngarkoni të gjitha të dhënat tuaja në Telegram Messenger.

Telegrami ju lejon të dërgoni skedarë, tekste dhe lidhje për veten. Ju mund të përdorni atë si një notepad. Vetëm gjeni numrin tuaj atje dhe filloni ta përdorni atë, përcjell rtv21.tv

Drita UV

Një dritë UV mund të jetë shumë e dobishme, veçanërisht nëse doni të kontrolloni vërtetësinë e kartëmonedhave. DIY duke përdorur disa shirita, shënues dhe një smartphone, sigurisht.

Vendosni një copë kasete në elektrikun elektrik dhe ngjyrosni mbi të me një shenjë blu. Përsëriteni hapin e parë, ngjyrosni atë ngjyrë vjollcë, pastaj shtoni 2 shtresa të tjera në të njëjtën mënyrë.

Statistika interesante

A ju ankohet familja juaj që ju jeni bërë një i varur nga smartfoni? Pastaj është koha për të menduar për të dhe për të gjetur se sa të varur jeni duke shikuar në disa statistika interesante.

Në iOS, thjesht shkoni te “Cilësimet” – “Bateria” dhe shtypni butonin e thirrjes në të djathtë të kolonës “7 ditët e fundit”. Një listë e aplikacioneve më të përdorura do të shfaqet. Në Android do të duhet të instaloni një më shumë aplikacione (po, sërish një aplikacion), të tillë si Instant, përcjell rtv21.tv

Modaliteti monokromatik

Dëshironi të ruani baterinë dhe shikimin tuaj? Pastaj përdorni smartphone tuaj në modalitetin monokromatik gjatë leximit. Shkoni te menyja e “zhvilluesit magjik” dhe gjeni “simuloni anomalinë”, pastaj kaloni modalitetin monokromatik. Atëherë telefoni juaj do të funksionojë në bardh e zi./21Media