Për një trup më të shëndetshëm

Për një trup më të shëndetshëm

Besoni apo jo, madje edhe detajet më të vogla të stilit të jetës tuaj mund të ndikojnë në trupin tuaj dhe shëndetin në përgjithësi.

Ushqimi i shëndetshëm mund të na bëj të dëgjojmë më mirë, dhe mbyllja e syve mund të na ndihmojë të kujtojmë gjërat.

Sipas Journal Medical Journal, pirja e 2 deri 4 filxhanë kafe në ditë është e dobishme për shëndetin tonë. Pirja e kafesë në moderim, duket se ul rrezikun e shfaqjes së sëmundjeve kardiovaskulare. Kafeja gjithashtu mund të mbroj nga disa sëmundje të tjera si diabeti dhe çmenduria, shkruan rtv21.tv.

Sipas studimeve, optimistët jetojnë më gjatë se pesimistët. Për shkak se ata kanë tendencë të ushtrojnë më shumë dhe të hanë ushqime më të shëndetshme.

Të paturit e një qëndrim pozitiv jo vetëm që na bën të ndjehemi më mirë në të tashmen, por gjithashtu mund të zgjasë jetëgjatësinë

Dritat LED mund të shkaktojnë tendosje të rëndë në sy. Ne i gjejmë dritat LED në shumicën e objekteve moderne, vendase dhe publike. Këto drita paraqesin një rrezik të konsiderueshëm të dëmtimit të syrit.

Trupi juaj nuk përfiton nga dieta. Trupat tanë janë inteligjentë dhe mund të rregullojnë marrjen tonë të energjisë në përputhje me shpenzimet e energjisë. Kjo do të thotë, ne duhet të dëgjojmë trupat tanë dhe të hamë kur duhet, dhe të ndalemi kur nuk jemi më të uritur.

Puna, stresi dhe gjumi i dobët bëjnë që trupi të plaket herët.

Sipas një studimi të fundit, stresi i lidhur me punën dhe gjumi i dobët janë një recetë për prishjen e parakohshme të trupit.

Njerëzit që vuajnë nga stresi shoqëruar me gjumë të dobët kanë 3 herë më shumë të ngjarë të zhvillojnë sëmundje kardiovaskulare në krahasim me ata që flenë mirë dhe nuk raportojnë se kanë një punë stresuese.

Trupat tanë kanë nevojë për gjumë për të rikuperuar dhe rivendosur nivelet e energjisë. Duke zvogëluar ekspozimin tonë ndaj situatave stresuese, si sjellja jonë ashtu edhe fiziologjia përmirësohen dukshëm. Fatkeqësisht, ne nuk kemi gjithmonë kontrollin mbi burimin e stresit tonë./21Media