Disa ide se si të kurseni para

Disa ide se si të kurseni para

Të gjithë duam të kursejmë para. Përdorni këto këshilla për kursimin e parave për të gjeneruar ide në lidhje me mënyrat më të mira për të kursyer para në jetën tuaj të përditshme.

Zhduk borxhin

Nëse po përpiqeni të kurseni para përmes buxhetimit por ende mbani një ngarkesë të madhe borxhi, filloni me borxhin. Jo i bindur? Shtoni sa më shumë shpenzoni për servisimin e borxhit tuaj çdo muaj, dhe do të shihni shpejt. Pasi të jeni i lirë të paguani interes për borxhin tuaj, ato para lehtë mund të futen në kursime. Një linjë personale kredie është vetëm një mundësi për konsolidimin e borxhit, në mënyrë që të mund ta shlyeni më mirë atë, përcjell rtv21.tv

Vendosni Qëllimet e Kursimit

Një nga mënyrat më të mira për të kursyer para është duke vizualizuar atë që po kurseni. Nëse keni nevojë për motivim, vendosni objektiva kursimi së bashku me një afat kohor për ta lehtësuar kursimin. Dëshironi të blini një shtëpi në tre vjet me një pagesë prej 20 përqind? Tani ju keni një objektiv dhe e dini se çfarë do t’ju duhet të kurseni çdo muaj për të arritur qëllimin tuaj. Përdorni kalkulatorët e kursimeve të realizuar qëllimin tuaj.

Ndaloni pirjen e duhanit

Jo, sigurisht nuk është e lehtë të hiqni dorë, por nëse pini një paketë e gjysmë çdo ditë, kjo arrin në afro mijëra euro në vit që mund të realizoni në kursime nëse hiqni dorë. Sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve, përqindja e amerikanëve që pinë cigare tani është nën 20 përqind për herë të parë që të paktën nga mesi i viteve 1960 .

Kursimet e shërbimeve

Ulja e termostatit në ngrohësin tuaj të ujit me 10 ° F mund t’ju kursejë midis 3-5 përqind në kostot e energjisë. Dhe instalimi i një ngrohës uji me kërkesë ose pa tank mund të sigurojë kursime deri në 30 përqind krahasuar me një ngrohës uji standard rezervuari.

Paketoni drekën tuaj

Një tip i dukshëm i kursimit të parave është gjetja e kursimeve të përditshme. Nëse blerja e drekës në punë kushton 7 euro, por sjellja e drekës nga shtëpia kushton vetëm 2 euro, atëherë gjatë një viti, ju mund të krijoni një fond emergjence 1250 ose të bëni një kontribut të rëndësishëm në një plan kolegji ose fondi të daljes në pension.

Krijoni një llogari të interesit

Për shumicën prej nesh, mbajtja e kursimeve tuaja të ndara nga llogaria juaj e kontrollit ndihmon në uljen e tendencës për të marrë hua nga kursimet herë pas here. Nëse qëllimet tuaja janë më afatgjata, konsideroni produkte me norma më të larta të rendimentit si CD e Rajoneve ose Rajoneve të Tregut të Parave për një kursim edhe më të mirë./21Media