Ismajli: A ka një ligj që ndalon përdorimin e shamisë në shkolla.Balje: Ne mendojmë se është shkelje e të drejtave të vajzave.-Likaj: Si bazë ligjore është urdhëresa administrative e MASHT-it

Ismajli: A ka një ligj që ndalon përdorimin e shamisë në shkolla.Balje: Ne mendojmë se është shkelje e të drejtave të vajzave.-Likaj: Si bazë ligjore është urdhëresa administrative e MASHT-it

Anëtarët e Komisionit për të Drejtat e Njeriut i kanë kërkuar ministrit të Arsimit dhe Shkencës Ramë Likaj, që të shfuqizojë një udhëzim administrativ që ua mohon të drejtën për vijimin e mësimit vajzave që bartin shami. Të njëjtin udhëzim administrativ të miratuar në vitin 2014, e kanë quajtur diskriminues. Ndërsa sot, ministri po thotë se është gati me ndryshu qasjen për këtë temë.(Teksti-Albulena NUHA, kamera- Sahit TROSHUPA)./21Media