Vështirë të gjesh një person të tillë, i cili është indiferent ndaj rrëmujës

Vështirë të gjesh një person të tillë, i cili është indiferent ndaj rrëmujës

Na pëlqen kur shtëpia jonë është e pastër, e rregullt dhe e rehatshme. Megjithatë, kjo mund të ndodhë vetëm pas një pastrimi të plotë. Ndonjëherë duket se jemi bërë viktima të një cikli vicioz. Por ne kemi përgatitur disa sekrete të vogla për ju, që do t’ju ndihmojnë të mbani mjedisin tuaj të pastër dhe në rregull.

Ne besojmë se këto 13 këshilla do t’i përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja se si ta mbani shtëpinë tuaj në mënyrë të përkryer pastër.

Kthejeni gjërat tuaja në vendet ku ata i përkasin.

Sigurohuni që të keni një vend të veçantë për çdo objekt në shtëpinë tuaj. Në këtë mënyrë ju nuk do të keni për të shpenzuar aq shumë nga koha juaj e çmuar në kërkim të gjërave. Gjithashtu do t’ju ndihmojë të mbani gjërat në rregull. Shtëpia juaj nuk mund të jetë e rregullt nëse të gjitha gjërat tuaja janë shpërndarë nëpër shtëpi.

Mbështjellje plastike për raftat e kuzhinës.

Yndyra, shenjat e gishtërinjve, zakonisht grumbullohen në të gjitha sipërfaqet e kuzhinës suaj.. Nëse mbuloni raftet me mbështjellje plastike, ju thjesht mund të zëvendësoni letrat e pista me një copë të re dhe në këtë mënyrë ju nuk do të keni për të pastruar yndyrat në këto sipërfaqe.

Mbani produktet tuaja të pastrimit në një vend.

Një kuti plastike e vogël ose një tas mund të jetë ndihmësi juaj i përsosur gjatë pastrimit dhe ju nuk do të duhet të ecni mes dhomave për të marrë produktet tuaja të pastrimit. Mbajeni këtë kuti me ju kur pastroni shtëpinë tuaj.

Pastroni shtëpinë tuaj gjatë pushimeve të shkurtra.

Ju mund të bëni punët tuaja gjatë pushimeve të vogla midis aktiviteteve të tjera më të rëndësishme. Për shembull, ju vini në kuzhinë tuaj për të bërë çaj. Gjatë këtyre 3-5 minutave të pritjes, mund të lani disa enët ose të pastroni dyshemenë në njërën nga dhomat tuaja.

Përdorni llak anti-statik për të luftuar pluhurin.

Pritni 15 minuta pas aplikimit të detergjentit në një sipërfaqe të pista.

Ky rregull është po aq efektiv për pllakat, sipërfaqet qeramike dhe madje edhe plastike. Nuk është një ide e mirë për të përdorur detergjentin dhe pastaj të filloni t’i pastroni ato menjëherë. Prisni minuta para pastrimit të tyre. Ju do të kurseni shumë përpjekje dhe kohë. Ndërkohë, mund të bëni disa punë të tjer

Programoni punët tuaja për ditë të caktuara të javës.

Ju mund të caktoni punët tuaja për ditë të caktuara të javës. Për shembull, ju mund të lani rrobat të hënën, të pastroni banjën tuaj të martën, të blini ushqime të mërkurën, të lani dyshemenë të enjten dhe dhomën tuaj tuaj të premten. Në këtë mënyrë, ju nuk do të duhet të bëni gjithçka menjëherë dhe fundjavat tuaja do të jenë të lira, përcjell rtv21.tv.

Largoni të paktën 20-30 objekte çdo muaj.

Çdo familje grumbullon shumë gjëra të padobishme çdo muaj. Mund të jenë pako, fletushka reklamuese, gazeta dhe revista, suvenire të vogla etj. Prandaj është e nevojshme që të merrni një kuti, të ecni rreth shtëpisë tuaj me të, dhe të vendosni së paku 20-30 objekte, të cilat ju nuk e përdorni por ende nuk janë heq qafe. Ju duhet ta përsëritni këtë procedurë një herë në muaj.

Secili prej anëtarëve të familjes suaj duhet të ketë një kuti për sendet e tyre personale.

Lëreni secilin prej anëtarëve të familjes tuaj të kenë kutinë e tyre të përshtatshëm ku mund të ruajnë sendet e tyre personale si çelësa, telefon, karta etj. Do të jetë më e lehtë për ta që të mbajnë gjërat e tyre në rregull dhe të mos humbin kohë duke kërkuar për ta.

Largohuni nga gjërat e vjetra duke i ndarë ato në grupe.

Duhet të heqësh qafe gjërat e tua të vjetra herë pas here. Është më e lehtë për ta bërë këtë duke ndarë gjërat tuaja në grupe. Çdo grup do të ketë ditën e vet të javës. Në këtë mënyrë, ajo nuk do të marrë shumë nga koha juaj. Mund të filloni me rrobat tuaja. Ndajini ato në grupe të vogla, si mbathje, pantallona, ​​veshje, xhaketa etj. Nëse nuk keni shumë kohë, shpenzoni rreth gjysmë ore për çdo grup çdo ditë. Gjithmonë të plotësoni atë që keni filluar, atëherë së shpejti do të keni hapësirë ​​shumë më të lirë në shtëpinë tuaj.

Të shpëtoheni nga  grumbuj të rrëmujës.

Disa familje mund të kenë grumbuj të rrëmujës ku të gjithë anëtarët e familjes mbajnë sendet e tyre. Mund të jetë një tryezë e kuzhinës, për shembull, ku të gjithë mund të lënë gjërat e tyre si ilaçet, librat, lodrat e fëmijëve etj. Është e rëndësishme të heqësh qafe këto j dhe të caktosh vende të caktuara për secilin grup të objekteve. Për shembull, ju mund t’i ruani barnat tuaja në një kuti të veçantë, librat tuaj në një raft dhe lodrat në një sirtar.

Cila nga këto këshilla e keni gjetur të dobishme? A do t’i provoni në shtëpi?/21Media