Mos e vendosni telefonin shumë afër trupit dhe mos e mbani nën jastëk

Mos e vendosni telefonin shumë afër trupit dhe mos e mbani nën jastëk

Një grua në Kinë ishte duke vozitur në një autostradë kur telefoni i saj shpërtheu papritmas. Dikush arriti të regjistrojë incidentin. Gruaja nuk u lëndua, por incidenti e kishte frikësuar shumë atë.

Për të shmangur situata të tilla, ju sjellim disa rregulla të rëndësishme kur është fjala për pajisjet tona, përcjell rtv21.tv

Duke zëvendësuar baterinë tuaj të telefonit në dyqanet e riparimeve jozyrtare

Duket se telefoni i gruas kineze shpërtheu për shkak të një baterie të zëvendësuar që nuk duhej të përdorte në atë telefon.

Bateria u zëvendësua vetëm pak ditë para incidentit. Është interesante se gruaja nuk po përdorte ose nuk e ngarkonte telefonin e saj në atë moment.

Kjo situatë tregon se ne nuk duhet të kthehemi në dyqanet e riparimit të pavërtetuara dhe të blejmë bateri jozyrtare, përcjell rtv21.tv

Hedhja e baterisë në një sipërfaqe të fortë

Bankat e energjisë gjithashtu mund të jenë mjaft të rrezikshme në disa situata. Në aeroportin Ataturk të Stambollit, një pasagjer filloi të debatojë me një oficer të sigurisë që nuk do të lejonte që pasagjeri të merrte me vete veglat e tij. Njeriu i zemëruar i la emocionet e tij të egra dhe hodhi pajisjen e tij në dysheme. Shpërthimi i vogël shkaktoi tym, por, për fat të mirë, nuk pati lëndime të raportuara, edhe pse udhëtarët e tjerë ishin të frikësuar.

Kjo situatë ilustron rëndësinë e kujdesit për pajisjen tuaj aktuale.

Përdorimi i ngarkuesit jozyrtar të telefonit

Cilësia e kabllove jozyrtare dhe e karikatorëve (sidomos ato me $ 2 ose më pak) zakonisht lë shumë për të dëshiruar. Ngarkuesit e lirë mund të shkaktojnë zjarre që rezultojnë nga shpërthimi ose mbinxehja. Dhe natyrisht, gjithmonë duhet të kujdesemi për kabllot tona të ngarkimit dhe të sigurohemi që mos të bëhemi të prirur.

Ne gjithashtu duhet të jemi të kujdesshëm me ngarkuesit që premtojnë ngarkimin e shpejtë (3 amps dhe më shumë).

Duke folur në telefon derisa është duke u mbushur 

Nuk rekomandohet përdorimi i telefonit tuaj derisa është duke u mbushur. Këtë pranverë, një vajzë indiane 18-vjeçare vdiq nga një shpërthim i smartfonëve. Vajza vendosi të ngarkonte telefonin duke vazhduar bisedën. Telefoni papritmas shpërtheu dhe vajza e re u shtrua në spital dhe vdiq për shkak të lëndimeve të saj.

Për të shmangur këto incidente, mos u përpiqni të përdorni telefonin tuaj ndërsa është duke u mbushur. Nëse thirrja është me të vërtetë e rëndësishme, mund të përdorni altoparlantin ose kufjet, përcjell rtv21.tv

Gjithashtu nuk rekomandohet:

Të vendosni telefonin tuaj pranë trupit tuaj. Dhe është e rrezikshme të vendosni një telefon të ngarkuar nën një jastëk sepse është konsideruar si rrezik nga zjarri.

Të ngarkoni telefonin kur është shumë i ftohtë ose i nxehtë.

Të vazhdoni të ngarkoni telefonin tuaj nëse tejkalohet.

Të lini telefonin tuaj të ngarkohet brenda natës (nëse keni një ngarkues të lirë). Mundohuni të ngarkoni telefonin tuaj gjatë ditës.

Të vendosni telefonin tuaj në rrezet direkte të diellit (në pultin e automjetit tuaj, në plazh dhe kështu me radhë.)/21Media