Këta filmat mund t’i shikoni këtë javë

Nëse ende nuk e keni zgjedhur filmin tuaj për këtë javë ne iu sjellim disa ide për këtë javë.

Shërbëtorja

Romani i njohur i Sarah Waters Fingersmith është burimi për këtë thriller psikologjik elegant dhe erotik nga regjisori i Oldboy Park Chan-Wok. E vendosur në një Kore nën pushtimin japonez në fillim të shekullit të 20-të, përralla e ngatërruar ndjek një komplot nga mashtruesi Fujiwara (Ha Jung-woo) për t’u martuar me trashëgimtaren Hideko (Kim Min-hee) dhe më pas për ta detyruar atë në një azil, duke i futur paratë në xhep.

Aziatikë të çmendur të pasur

Drama e komedisë romantike e paturpshme e Jon M Chu-së i shënon të gjitha kutitë për suksesin e zakonshëm, por ajo është më e dukshme për kastin e saj tërësisht aziatik, ende një gjë e rrallë në Hollywood.

Vrasja e një dreri të shenjtë

Barry Keoghan sjell një kërcënim me sy të vdekur në këtë dramë tipike surreale të 2017- ës nga Yorgos Lanthimos. Është historia e një kirurgu të pasur të quajtur Steven (Colin Farrell) dhe një adoleshent intensiv, Martin (Keoghan), babai i të cilit vdiq gjatë një prej operacioneve të tij.

Dogman

Marcello (Marcello Fonte) është një kujdestar qensh i butë që bën një jetesë në një qytet të rrënuar në periferi të Romës, duke kaluar kohë cilësore me vajzën e tij Alida (Alida Baldari Calabria) dhe duke shpërndarë pak kokainë anash. Megjithatë, ai ka rënë në një miqësi toksike me kriminelin banditë Simoncino (Edoardo Pesce), i cili përfshin njeriun e butë në ndërmarrjet e tij gjithnjë e më të rrezikshme.

Unë nuk jam një shtrigë

Kjo dramë fituese e Bafta- s nga shkrimtari-regjisori Zambian-Uells, Rungano Nyoni, është një dënim satirik i praktikës së “kampeve të shtrigave” në disa vende afrikane, ku ndalohen gra (zakonisht të moshuara) që akuzohen për magji.

Dyshimi

Trileri i Alfred Hitchcock-ut i vitit 1941 ishte i pari nga katër bashkëpunimet e frytshme me Cary Grant, megjithëse është i vetmi ku njeriu i tij kryesor luan paksa një “un” të gabuar.

Back to top button