Mund të ju duken të parëndësishme, por ju shpëtojnë jetën

Mund të ju duken të parëndësishme, por ju shpëtojnë jetën

Statistikat tregojnë se jetojmë në kohën më të qetë në historinë e njerëzimit. Megjithatë, bota është ende një vend i rrezikshëm.

Kjo është arsyeja që ne ju sjellim disa shembuj të thjeshtë të jetës që do të rrisin sigurinë tuaj.

Çelësat, paratë dhe një telefon

Këto gjëra duhet të jenë gjithmonë me ju kur të dilni. Pa përjashtime.

Pse është e rëndësishme? Ju gjithmonë duhet të jeni në gjendje të kërkoni ndihmë ose të ktheheni në shtëpi. Telefoni juaj, përveç kësaj, mund të bëhet një mjet për të shpëtuar jetën e njerëzve të tjerë: do të mund të thërrasësh shërbimin e shpëtimit në rast urgjence. Gjithmonë mbani telefonin tuaj të mbushur.

Gjithmonë gjeni të paktën 3 dalje

Kudo që të shkoni, qoftë një koncert, një stacion hekurudhor apo edhe një shkollë, sigurohuni që të shihni 3 daljet. Mund të jetë edhe e lehtë dhe e vështirë. Skenoni hapësirën me sytë tuaj, kështu që edhe nëse ka vetëm një derë, do të gjeni së paku tre mënyra – për shembull, dritare të mëdha franceze.

Pse është e rëndësishme? Nëse ndodh diçka e keqe, do të jetë tepër vonë për të kërkuar një dalje. Nëse i keni gjetur dhe memorizuar ato paraprakisht, do të jeni në gjendje të lëvizni drejt një prej tyre pothuajse pa menduar, përcjell rtv21.tv

Të shpëtoni nga fundosja e makinës

Për të dalë nga një makinë e fundosjes është e nevojshme që së pari të zhbllokoni rripin e sigurimit. Në vend të hapjes së derës, rrokulliset dritarja poshtë. Nëse nuk e keni hapur dritaren tuaj, thyejeni xhamin me një vegël të veçantë ose me ndonjë objekt të rëndë.

Pse është e rëndësishme? Ka vetëm një minutë për t’u arratisur, kështu që ju do të humbni kohë duke u përpjekur të hapni derën, e cila nuk do të lëvizë për shkak të presionit të ujit./21Media