Të gjithë duan lidhje të fortë me fëmijët e tyre

Të gjithë duan lidhje të fortë me fëmijët e tyre

Çelësi i marrëdhënies së suksesshme ndërmjet prindërve dhe fëmijëve janë dëgjimi, biseda dhe edukata.

Të gjithë duan lidhje të fortë me fëmijët e tyre, që është edhe arsyeja pse ka kaq shumë rëndësi që të komunikoni me fëmijët dhe këtë ta bëni në mënyrën e duhur.

Flisni shumë

Fëmijët mund të përpunojnë dhe të kuptojnë vetëm një sasi të informative. Fjali të gjata, biseda për shumë gjëra njëherësh, dhe fjalë të gjata mund të ndikojnë që fëmija të humbasë interesin për atë që ju po përpiqeni të tregoni.

Nuk i merrni për bazë mendimet dhe emocionet e tyre

Nëse njihni ndjenjat dhe mendimet e fëmijëve tuaj, kjo është mënyra më e mirë që të shfaqni dashuri dhe përkushtim për ta. Mos i injoroni fëmijët, kur janë të mërzitur apo të gëzuar, kujdesuni të kuptoni ndjenjën si dhe të dini shkaktarin.