Tre gjeneratat e ardhshme të monarkëve të Mbretërisë së Bashkuar do të jenë burra, por shumë vende evropiane do të kenë një grua që merr fronin pasardhës.

Princesha Vitoria e Suedisë

Princesha e Kurorës Victoria është fëmija i madh i Mbretit Carl XVI Gustaf dhe gruas së tij, Mbretëreshës Silvia. Megjithëse ajo ka një vëlla më të vogël, Princin Carl Philip, vendi i saj si trashëgimtare fronit zyrtarisht hyri në fuqi në 1980 me ndryshimin parlamentar në Aktin e Pasardhjes që prezantoi primogjenerinë absolute, përcjell portali rtv21.tv

Kur Victoria të ngjitet në fron, ajo do të jetë mbretëresha e katërt e Suedisë e regnant (pas Margaret, Christina dhe Ulrika Eleonora) dhe e para që nga viti 1720.

Princesha Estelle e Suedisë

Vajza e Princeshës Victoria është e dyta në linjën e trashëgimisë në fronin Suedez. Ashtu si nëna e saj, Princesha Estelle do të ishte zhvendosur nga vëllai i saj më i ri, Princi Oscar, para se të hynte në fuqi ligji absolut i primogjenerës

Princesha Leonor e Spanjës

Princesha Leonor është fëmija i madh i Mbretit të Spanjës Felipe VI dhe Mbretëreshës Letizia. Kur ajo të ngjitet në fron, ajo do të jetë mbretëresha e parë që regnant që nga Isabella II (1833-1868). Si Mbretëresha e Mbretërisë së Bashkuar

Elizabeth, Leonor ka një motër më të vogël, Infanta Sofia.

Princesha Ingrid Alexandra e Norvegjisë

Princesha Ingrid Alexandra do ta të marrë fronin pas mbretërimit të babait të saj, Princit të Kurorës Haakon.

Nëna e saj, Princesha e Kurorës Mette-Marit, ka një djalë të madh të quajtur Marius Borg Høiby nga një marrëdhënie e mëparshme, i cili nuk është pjesë e vijës së trashëgimisë së monarkisë.

Princesha Elizabeth e Belgjikës

Princesha Elisabeth u bë trashëgimtare e fronit belg në 2013 pas abdikimit të gjyshit të saj, Mbretit Albert II. Ajo është fëmija i madh i mbretit Philippe dhe mbretëreshës Mathilde.

Nëse Elisabeth ngjitet në fron siç pritej, ajo do të bëhet mbretëresha e parë e Belgjikës. Një akt i ri i suksesit i cili prezantoi primogjenerimin absolut në Belgjikë u vu në fuqi 10 vjet para lindjes së saj në 1991.

Princesha Catharina Amalia

Mbreti Willem-Alexander dhe Mbretëresha Maxima e Hollandës kanë tre vajza, e madhja është Princesha Catharina-Amalia. Ajo u bë trashëgimtare e dukshme pas heqjes dorë nga gjyshja e saj Mbretëresha Beatrix në 2013./21Media