Produkte që mund të gjenden në secilën shtëpi

Produkte që mund të gjenden në secilën shtëpi

Nga djegia e diellit vuajnë shumë njerëz, por që të paktën të qetësoni dhimbjet nga to ekzistojnë disa produkte.

Fillimisht bëni mirë të dini që duhet:

– të investoni në një krem mbrojtës kundër diellit, ku minimumi i faktorëve mbrojtës (SPF) duhet të jetë 30;

– të lyheni me krem 20-30 minuta përpara se të ekspozoheni në diell;

– të aplikohni krem mbrojtës çdo 2 orë;

– te shmangni qëndrimin në diell në orët e nxehta;

– të mbuloheni me shall, kapele dhe syze

Nëse nuk i ndiqni këshillat e mësipërme dhe përfundoni me lëkurë të skuqur, e cila djeg tmerrësisht shumë, qetësoni dhimbjet me produktet e mëposhtme, raporton vizionplus.

       Aloe Vera 

     

 

            E bardhë e vezës + mjal

 

   

          Kos ose qumësht i ftohtë

 

       

                 Bustinat e çajit

 

     

     Patate (ndajeni në feta të holla dhe me to lyeni lëkurën e djegur)