Alkoolizmi dhe presioni i lartë i gjakut janë dy prej simptomave

Alkoolizmi dhe presioni i lartë i gjakut janë dy prej simptomave

Dridhja e kapakut të syrit nuk është një fenomen i thjeshtë, por kjo nuk do të thotë se është e padëmshme.

Emri zyrtar është blepharospasm ose myomycardia okulare, e cila është lëvizje e detyruar e qepallës me tkurrje muskulare të pakontrolluar dhe është rezultat i acarimit nervor në kapak.

Kjo ndjenjë është mjaft e pakëndshme dhe më së shpeshti, ajo shkaktohet nga stresi dhe lodhja ose ekspozimi ndaj erës dhe të ftohtit.

Megjithatë, nëse simptoma vazhdon në më shumë se një muaj dhe keni ndjenjën se është më e zakonshme, atëherë kjo mund të jetë një shenjë se është mirë të vizitoni një mjek.

Gjithashtu, nëse ndjesia po përhapet në pjesë të tjera të fytyrës dhe nëse është e ënjtur, atëherë duhet menjëherë të kërkoni këshilla mjekësore për të eliminuar disa probleme serioze shëndetësore.

Këto gjendje mund të jenë simptoma të dridhjes së kapakut të syrit. Ndërkohë që, disa janë më pak të rrezikshme dhe më të lehta për t’u kuruar, të tjerat kërkojnë diagnozë dhe terapi:

1. Presioni i lartë i gjakut

2. Sindroma e lodhjes kronike

3. Mungesa e magnezit

4. Alkoolizmi

5. Sëmundja e Parkinsonit

6. Çrregullimi i gjëndrës tiroide