Një prej tyre janë problemet e lëkurës dhe thonjve

Një prej tyre janë problemet e lëkurës dhe thonjve

Është e njohur se proteina luan një rol jetësor në funksionimin e trupave tanë. Dhe nëse keni mungesë proteinash, trupi juaj do të vuajë. Rezultatet e një studimi tregojnë se rreth 1 miliard njerëz në mbarë botën janë të mangët në proteina. Sidomos në Afrikën Qendrore dhe Azinë Jugore: deri në 30% e fëmijëve marrin proteina shumë pak, përcjell rtv21.tv

Si ta dini nëse keni mungesë proteinash?

Më poshtë ju sjellim shenjat dhe simptomat që lidhen me mungesën e proteinave në mënyrë që ju të dini kur keni ndonjë problem.

Humbja e masës së muskujve dhe dhimbja e përbashkët

Muskujt janë rezervuari më i madh i trupit të proteinave. Dobësia e muskujve, dhimbja dhe humbja e masës është një shenjë e mungesës së proteinave. Një studim tregon se kjo zakonisht gjendet tek njerëzit e moshuar. Proteina është thelbësore për rritjen dhe mirëmbajtjen e muskujve, përcjell rtv21.tv

Problemet e lëkurës dhe thonjve

Mungesa e proteinave mund të rezultojë në bërjen e thonjve tuaj të dobët, të brishtë dhe në pak raste, ju do të shihni breza të bardhë dhe njolla kafe në thonj.

Një mangësi e proteinave mund të ndikojë gjithashtu në lëkurë, pasi proteina mundëson rigjenerimin e qelizave, prodhon qeliza të reja dhe zëvendëson ato të vdekurat. Nëse kjo ndodh, ju do të vini re se lëkura juaj ndihet e thatë, e pjekur dhe e plasaritur.

Rënia e flokëve

Flokët tona përbëhen nga 90% proteina të njohura si keratinë. Nëse nuk merrni ushqyes të mjaftueshëm, flokët tuaj mund të jenë të hollë dhe të zbehen. Kjo ndodh sepse trupi ndalon përdorimin e proteinave për gjëra jo thelbësore si rritja e flokëve./21Media