Duhet të pini të paktën dy litra ujë në ditë

Duhet të pini të paktën dy litra ujë në ditë

Kanceri i zorrëve është një nga llojet më të zakonshme të kancerit në Britani të Madhe, me rreth 40.000 raste të reja që diagnostikohen çdo vit.

Zorrët ndodhen në pjesën e poshtme të sistemit të tretjes dhe ndahen në dy seksione, zorrën e vogël dhe të trashë.

Sistemi i tretjes është një sistem kompleks ku ushqimet që konsumoni ndahen për të marrë ushqime, të cilët pastaj ndahen në molekula më të vogla, që mund të importohen në gjak.

Sistemi i tij është i domosdoshëm për shëndetin e mirë dhe kur nuk punon siç duhet mund të shkaktojë probleme të mëdha, përfshirë kancerin.

Prandaj, ngrënia dhe pirja është thelbësore për të pasur një zorrë që funksionon siç duhet.

Nëse nuk jeni duke pirë ujë të mjaftueshëm, dehidrimi do ta bëjë të vështirë për të kaluar stolat – është thelbësore që të pini të paktën dy litra ujë në ditë.

Nëse hani shumë fibra, atëherë duhet të pini më shumë ujë pasi fibra tërheq ujin në zorrë.

Ushqimet që duhet të shmangni për të zvogëluar rrezikun e kancerit të zorrëve:

Mishi i përpunuar

Shumë fibra

Qepët

Pijet e gazuara

Ushqime të yndyrshme