Këto vende do të mbesin pa rrymë sot

KEDS ka njoftuar se si rezultat i disa punimeve që do të zhvillohen në disa vende të Kosovës, do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.
Ndërprerje të energjisë elektrike do të ketë në Ferizaj, Mitrovicë, Pejë, Gjakovë, Prizren, Prishtinë dhe Gjilan.
Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet
29.04.2022
Punime të domosdoshme për siguri të sistemit
Ferizaj
1.
Nga NS 35/10(20)kV Kaçanik do të ndërprehet:
LP 10kV Kaçaniku i Vjetër (kodi: 40043007) nga ora 10:00 –15:00.
Vendet: Fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begrancë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Qardak-Kaçaniku i Vjetër.
Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit – Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të reja , ndërrimi i përçusve, ndërrimi i izolatorëve.
2.
Nga NS 35/10(20)kV Kaçanik do të ndërprehet:
LP 10kV Bobi (kodi: 40043002) nga ora 10:00- 14:00.
Vendet: Fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh]ë (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga “Vllezërit Çaka” (një pjesë).
Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të reja, ndërrimi i përçusve, ndërrimi i isolatorëve, riparimi i shtyllës.
Mitrovicë
2.
Nga NS 110/10 kV Mitrovica 2 do të ndërprehen:
NS 10/04kV Stabiliment Shipol – net nga ora 10:00 –14:00.
NS 10/04kV  Vaganicë-2 (B.Sahiti) (kodi: 70000001007)
NS 10/04kV  Vaganicë 1 (kodi: 70000001008)
NS 10/04kV  Frash;r i Vogël (Sabiti)  (kodi: 70000001009)
NS 10/04kV  Vaganicë-3 (Xhosht) (kodi: 70000001010).
NS 10/04kV  Pirq (kodi: 70000001011)
NS 10/04kV  Vërnicë-1 (Xhemajli) (kodi: 70000001012)
NS 10/04kV  Vërnicë-2 (Alushi) (kodi: 70000001013)
NS 10/04kV  Vërnicë-3 (Dani) (kodi: 70000001014)
NS 10/04kV  Vërnicë-4 (kodi: 70000001015)
NS 10/04kV  Pirq2 (kodi: 70000001023)
NS 10/04kV  TS Haliti (kodi: 70000001027)
NS 10/04kV  Vernicë ( te kanali)) (kodi: 70000001024)
NS 10/04kV  Xhevat Ahmeti (kodi: 70000001020)
NS 10/04kV  N.P.T. “BUNJAMIN”  Fabrika e Stiropolit (kodi: 70000001028)
NS 10/04kV  Gurthyes-1 (kodi: 70000001018)
NS 10/04kV  Gurthyes-2 (Zmiq) (kodi: 70000001021).
Vendet: Rrugët: Agim Çavdërbasha, Ali Hadri (një pjesë), Dëshmorët e Kombit, Emin Duraku (një pjesë), Eqrem Çabej (një pjesë), Gazmend Baliu (një pjesë), Gjon Belushi, Ilaz Kodra, Marija Kraja (një pjesë), Ndre Mjeda (një pjesë), Pjetër Budi, Shkodra, Elez Begu (një pjesë), Nora Kelmendi (një pjesë), Sami Gashi (një pjesë), Selman Vojvoda (një pjesë), Jetish Bajrami (një pjesë) dhe Sylë Vokshi (një pjesë). Fshatrat: Frashër i Vogël (një pjesë), Lushtë, Pirç, Shipol, Vaganicë, Vaganicë e Poshtme, Vaganicë e Epërme, Vërnicë dhe Zhabar i Epërm (një pjesë)..
Arsyeja: Rregullimi i shtyllave të dëmtuara në lagjen Vaganic dhe energjizimi i  rrjetit të ri (10kV) në projektin Bajram Sahiti.
Pejë
1.
NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:
LP 10kV Lumbardhi (kodi: 53000005) nga ora 10:00- 14:00.
Vendet: Fshatrat: Dashinoc, Glloxhan, Gramaçel, Irzniq (një pjesë), Kodrali, Lluka e Ulët, Lluka e Epërme, Lumbardhë, Maznik, Pozhar, Ratish e Epërme, Ratish e Ulët dhe Shaptej.
Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, – Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.
Gjakovë
1.
Nga NS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:
LP 10kV Skivjani (me kod: 80080009) nga 10:00 –11:00.
Vendet: Fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Janosh, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë, Palabardhë, Plançor, Skivjan dhe Zhdrellë (1 konsumator). Rrugët: Dedë Gjon Luli (1 konsumator) dhe Pashko Vasa (një pjesë).
Arsyeja: Pasivizimi i trafos private me kërkesë të konsumatorit.
Prizren
1.
Nga NS 35/10 kV Sharri (Dragash) do të ndërprehet:
LP 10kV Rapqa  (kodi: 30036009) nga ora 09:00-16:00.
Vendet: Fshatrat: Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapçë e Epërme, Raçë e Poshtme dhe Rrenc.
Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.
30.04.2022
Punime në projekte investive
Prizren
1.
Nga TS 110/10 kV Therandë  do të ndërprehet:
LP 10kV Peqani   (kodi: 32000007) në dy termine nga ora 08:30- 09:00 dhe nga ora 16:30 – 17:00.
Vendet: Fshatrat: Bllacë, Breshani, Duhël, Kastërc, Nishor, Peqan, Semetisht dhe Sllapuzhan.
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave  të tensionit të mesëm.
2.
Nga TS 110/10 kV Therandë  do të ndërprehet:
NS 10/0.4kV mbesin pa tension si më poshtë nga ora 08:30- 17:00.
NS 10/0.4kV Semtetishti III  mulliri (kodi: 32000007022)
NS 10/0.4kV Semetishti I (kodi: 32000007023)
NS 10/0.4kV Pompa e ujit Semetisht (kodi: 32000007024)
NS 10/0.4kV Semetishti V(te shkolla) (kodi: 32000007025)
NS 10/0.4kV Breshancë (kodi: 32000007026)
NS 10/0.4kV Kosterc (kodi: 32000007027)
NS 10/0.4kV Nishori I (kodi: 32000007028)
NS 10/0.4kV Nishori II (kodi: 32000007029)
NS 10/0.4kV Nishori 3 (kodi: 32000007030)
NS 10/0.4kV Famis-anvisni-Semetisht (kodi: 32000007038)
Vendet: Fshatrat: Breshani, Kastërc, Nishor, Semetisht.
Arsyeja: Vendosja e konsollave dhe shtrirja e përçuesit në shtyllat e reja në kuadër të projektit Kosterrc dhe Nishori I.
Mitrovicë
1.
Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Likovci (kodi: 74000001) në dy termine nga ora 11:00 deri 12:00 dhe nga ora 16:00 deri 17:00
Vendet: Fshatrart: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë.
Arsyeja:Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndaresa te tensionit të mesëm.
2.
Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:
NS 10/0.4kV TS Morinë-4 (kodi: 74000001004) nga ora 11:00 deri 17:00
Vendet: Fshati Morinë.
Arsyeja: Vendosja e perçuesit, ndërrimit të transformatorit dhe ormanit të tensionit te ulet.
30.04.2022
Punime nga palët e treta
Prishtinë
1.
Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:
LP 10kV A04 Parku 1 (kodi: 16023001) nga 11:00 – 13:00.
Vendet: Parku I
Arsyeja: Realizimi i sistemit Hyrje/Dalje TM, sipas PEE.
Gjakovë
1.
Nga  TS 110/35kV Gjakova 1 – H06  do të ndërprehet LP 35kV Gjakova 1 – Gjakova III:
NS 35/10kV Gjakova III – H03 dhe pa tension do të mbesin TR 1 me 4 daljet 10kV në dy terminë,  prej orës 10:00- 10:30 dhe nga ora 16:30 – 17:00.
LP 10kV Elektrokosova kodi: 81084020
LP 10kV Dalja 7 kodi: 81084021
LP 10kV Konvikti kodi: 81084022
LP 10kV Ngrohtorja kodi: 81084024
Vërejtje: 4 LP-sit 10 kV ndërprehen vetëm në intervalet e mësipërme
Vendet: Rrugët: Ali Pashë Tepelena, Armand Pier Pailand (2 konsumatorë), Fan Stilian Noli, Ferhat Binishi, Ismail Qemali, Marin Barleti, Mbretresha Teuta, Musa Zajmi, Naum Veqilharxhi, Nënë Tereza dhe Selman Riza, Dah Polloshka, Fehmi Agani, F.Sereqi, Gjon Sereqi, Ibrahim Fehmiu, Mark Malota, Tivarit, Nënë Tereza, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci (një pjesë), Bujar Syla (1konsumator), Edit Durham, Elton Zherka, Marin Barleti (një pjesë), Mbretëresha Teuta, Musa Zajmi, Tirana, Xh.Gjakova dhe Xhemajl Avdullahu (2 konsumatorë) dhe Nrohtorja e Qytetit në rrugën Tirana.
Arsyeja: Dislokimi i rrjetit 35kV, sipas ZT (daljet furnizohen me zbarrat e Gjakova 2)
2.
Nga NS 35/10kV Gjakova III do të ndërprehet:
NS 10/0.4kV TS-85 (kodi: 81084022502) nga ora 09:00- 11:00.
Vendet: Një pjesë e Rr.Hysni Dobruna.
Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV, sipas ZT.
Gjilan
1.
Nga TS 35/10 kV Gjilani I do të ndërprehet:
LP 10kV Malisheva  (kodi: 60060018) nga 10:00- 11:00.
Vendet: Rrugët: Hamdi Kurteshi (një pjesë), Muharrem Kurteshi, Vëllezërit Maliqi (një pjesë) dhe Abdullah Tahiri (një pjesë). Fshatrat: Bukovik, Capar, Dobërçan, Kufcë e Poshtme (një pjesë), Malishevë, Malishevë e Poshtme, Malishevë e Epërme dhe Vërbicë e Kmetocit.
Arsyeja: Vendosja e shtyllës së re dhe punët që duhet të kryhen në bazë të PEE dhe Projektit të aprovuar, si dhe  përmirësimi i vërejtjeve nga komisioni./21Media

Back to top button