Kevin McCarthy u zgjodh kryetar i Dhomës së Përfaqësuesve

Republikani, Kevin McCarthy është zgjedhur Kryetar i Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA-së.
McCarthy më në fund fitoi detyrën pas 15 raundeve të votimit, pavarësisht se partia e tij mban shumicën në dhomë.
Kryetari përcakton axhendën e Dhomës dhe mbikëqyr punën legjislative. Posti është i dyti në radhë pas presidencës pas zëvendëspresidentit të SHBA, përcjell portali rtv21.tv
Duke folur pas konfirmimit të tij, McCarthy shkroi në Twitter: “Shpresoj që një gjë të jetë e qartë pas kësaj jave:
Unë kurrë nuk do të dorëzohem. Dhe nuk do të dorëzohem kurrë për ju, popullin amerikan.”
Presidenti i SHBA- së Joe Biden e përgëzoi McCarthy për fitoren e tij dhe tha se mezi priste të bashkëpunonte me Partinë Republikane.
“Populli amerikan pret që liderët e tyre të qeverisin në një mënyrë që vendos nevojat e tyre mbi gjithçka tjetër, dhe kjo është ajo që ne duhet të bëjmë tani,” tha ai.
Republikanët tashmë janë zotuar të nisin hetime mbi marrëdhëniet dhe administrimin e biznesit familjar të Biden./21Media

Back to top button