Kohët e fundit janë tensionuar raportet SHBA-Kinë

Kohët e fundit janë tensionuar raportet SHBA-Kinë

Kina dëbon disa gazetarë amerikanë nga shteti, bëhët fjalë për gazetarë të medieve: ‘The New York Times’ ‘Washington Post’, ‘The Wall Street Journal’.

Kohët e fundit janë tensionuar raportet SHBA-Kinë, shkak i fajësimit të palëve rreth origjinës së virusit Covid-19, transmeton 21Media

Ministria e Jashtme e Kinës tha në një deklaratë se gazetarët amerikanë që punojnë për tre organizatat e mediave dhe letrat kredenciale të të cilave do të skadonin këtë vit, do të duhet të rezervojnë kartat e tyre të shtypit dhe të ndalojnë së punuari për 10 ditët e ardhshme.

Vendimi ndalon gjithashtu reporterët që të raportojnë në Hong Kong dhe Makau. Nuk ishte e qartë menjëherë se sa gazetarë do të preken.

Kina fajëson SHBA-në se virusin e ka sjellë ushtria amerikane në Wuhan përmes lidhjeve sekrete./21Media