"Kërcënim nga Pekini"

“Kërcënim nga Pekini”

Këtë të premte dhjetra forca kineze të sigurisë e kamionë të ushtrisë janë parkuar pranë një stadiumi, në afërsi të një ure që lidh Kinën me Hong Kongun.

Sipas mediave disa e shohin praninë e ushtrisë si kërcënim nga Pekini për të përdorur forcën të shtuar kundër protestuesve pro-demokracisë.

Ndërkohë që banorët e Hong Kongut protestojnë rreth asaj që e konsiderojnë përkeqësim i lirive e mungesës së autonomisë nën kontrollin kinez të territorit.

Presidenti amerikan Donald Trump tha se arritja e marrëveshje tregtare me Kinën mund të vonohet deri në një zgjidhje të situatës në Hong Kong. Ai sugjeroi madje se mund të ndërmjetësojë personalisht një marrëveshje mes Pekinit dhe disidentëve.