Albert Kinolli nga Partia Rome e Bashkuar e Kosovës, ka thënë se Iniciativa Rome është produkt i Listës Serbe.

Këto komente ai i bëri në Click të RTV21. 

Ndërkaq, Gazmend Salijeviq nga Iniciativa Rome, ka thënë se ata nuk janë me asnjë parti tjetër dhe nuk përfaqësojnë interesat e asnjë komuniteti tjetër, përveç të romëve./21Media