Megjithëse Molly Gibson është pak më shumë se një muajshe, ajo mund të ketë lindur në çdo moment në 27 vitet e fundit.

Embrioni i saj ishte ngrirë në tetor 1992 dhe qëndroi i ngrirë deri në fillim të këtij viti në shkurt, kur Tina dhe Ben Gibson nga Tenesi e adoptuan embrionin e saj. Tina lindi Mollyn në fund të tetorit – gati 27 vjet pasi embrioni i saj ishte ngrirë për herë të parë.

Lindja e Molly besohet të ketë vendosur një rekord të ri – një i mbajtur më parë nga motra e saj e madhe, Emma – për embrionin me ngrirjen më të gjatë që dihet se ka sjellë një lindje, përcjell portali rtv21.tv

Gibson mbeti shtatzënë me Emma dhe Molly me ndihmën e Qendrës Kombëtare të Dhurimit të Embrioneve , një organizatë jofitimprurëse me bazë në besim në Knoxville që ruan embrione të ngrira pacientët me fekondim vitro kanë vendosur të mos i përdorin. Familjet mund të adoptojnë ato embrione të papërdorura, të cilat më pas transferohen në mitrën e një prindi adoptues.

Emma, vajza e madhe e Gibsons, lindi në nëntor 2017 dhe vendosi rekordin e mëparshëm për embrionin me ngrirjen më të gjatë të njohur që ka rezultuar në një lindje , sipas qendrës. Ajo ishte e ngrirë për 24 vjet.

Përdorimi i embrioneve të vjetra

Para se Ema dhe më pas Molly të vendosnin rekorde, dihej pak për qëndrueshmërinë e embrioneve të vjetra. Dhe kur zbuloi se embrioni i Emës ishte ngrirë për kaq kohë, Gibson u shqetësua se mosha do të zvogëlojë shanset e saj për të mbetur shtatzënë.

Por Dr. Jeffrey Keenan, presidenti i qendrës dhe drejtori mjekësor, e siguroi atë se mosha nuk do të ndikonte në rezultatin. Ai tha në një botim të dy lindjet e Emma dhe Molly janë provë se embrionet nuk duhet të hidhen pasi ato janë “të vjetra”.

“Kjo patjetër që reflekton në teknologjinë e përdorur gjatë gjithë atyre viteve më parë dhe aftësinë e saj për të ruajtur embrionet për përdorim në të ardhmen nën një kornizë kohore të pacaktuar,” tha Carol Sommerfelt, drejtori i laboratorit dhe embriologu i qendrës, në një njoftim.

Rreth 75% e të gjithë embrioneve të dhuruara i mbijetojnë procesit të shkrirjes dhe transferimit, dhe midis 25 deri në 30% të të gjitha implanteve janë të suksesshëm, tha Sommerfelt për CNN në 2017 kur lindi Emma.
Ende mbeten pyetje rreth ndryshimit që bën mosha në lindjen e suksesshme të një embrioni, por qendra thotë se lindjet e vajzave Gibson janë të dy shembuj pozitivë të përdorimit të embrioneve të vjetra./21Media