Tahiri: E vështirë lidhja e koalicioneve paszgjedhore pa kritere të përcaktuara.-Demhasaj: Koalicionet paszgjedhore janë më të lehta

Tahiri: E vështirë lidhja e koalicioneve paszgjedhore pa kritere të përcaktuara.-Demhasaj: Koalicionet paszgjedhore janë më të lehta

Derisa partitë e mëdha politike kanë vendosur të garojnë vetavet në zgjedhjet e 6 tetorit, në anën tjetër, janë arritur vetëm 4 koalicione parazgjedhore. Njohës të proceseve zgjedhore konsiderojnë se koalicionet paszgjedhore janë vështirë të arritshme nëse nuk caktohen disa kritere para zgjedhjeve, ndërsa disa i konsiderojnë më lehtë të arritshme, pasi që në bazë të numrit të deputetëve dhe përqindjes që marrin në zgjedhje, ndahet edhe hisja në qeveri./21Media