Avanos, një qytet i vogël në zonën kapodokiane të Turqisë, ka një histori të qeramikës që daton mijëra vjet më parë. Por vizitorët gjithnjë e më shumë janë të interesuar të shohin një tërheqje shumë më të re: një shpellë plot me flokë të njerëzve.

Në vitin 1979, poçari lokal Galip Korukcu i dha lamtumirën një shoku të dashur. Kur ai kërkoi një kujtim për ta kujtuar, ai preu disa fije floku. Korukcu i ngjiti ato në një nga muret e dyqanit të tij i vendosur në një shpellë dhe u tregoi historinë vizitorëve dhe turistëve që kaluan aty. Për të mos u tejkaluar, gratë e tjera filluan të kontribuojnë me flokët e tyre, transmeton rtv21.tv.

Muzeu i flokëve tani mbledh rreth 16,000 mostra flokësh në muret e tij. Vizitoret femra janë të mirëpritura t’i presin disa fije floku dhe t’i bashkojnë ato në një kartë me detajet e tyre të kontaktit./21Media