Komandanti i KFOR-it takon kontingjentin turk që patrullon përgjatë kufirit me Serbinë

Komandanti i KFOR-it, Özkan Ulutaş, sot gjatë ditës është takuar me personelin turk të KFOR-it, bashkë me të cilët kanë patrulluar përgjatë vijës kufitare administrative.

“Komandanti i misionit #KFOR të udhëhequr nga #NATO, gjeneralmajor Özkan Ulutaş, u takua sot me personelin e KFOR-it të kontingjentit turk të caktuar në Batalionin Rezervë Operacional, përgjatë vijës kufitare administrative”, ka shkruar KFOR në “Facebook”.

Tutje, KFOR ka bërë të ditur se Njësitë e Batalionit Rezervë Operacional kryejnë patrulla të rregullta të montuara dhe të çmontuara në zonë për të garantuar lirinë e lëvizjes dhe një mjedis të sigurt për të gjitha komunitetet lokale.

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë. NATO KFOR Së bashku më të fortë”, ka shkruar KFOR./21Media

Back to top button