"17 pasagjerë, dy anëtarë të ekuipazhit dhe shtatë banorë të vendbanimeve"

“17 pasagjerë, dy anëtarë të ekuipazhit dhe shtatë banorë të vendbanimeve”

Të paktën 27 njerëz kanë humbur jetën sot në një përplasje avioni në një vendbanim në Republikën Demokratike të Kongos, thanë autoritetet lokale.

Aeroplani Dornier 228-200, në pronësi të kompanisë ajrore Busy Bee, u rrëzua mbi shtëpitë në Goma të Mapendo, menjëherë pas ngritjes 350 kilometra në Beni, transmeton  BBC.

Viktimat përfshijnë nëntë anëtarë të së njëjtës familje që ishin në njërën nga shtëpitë që rrëzuan aeroplanin.

Shkaku i aksidentit nuk dihet ende. Një dëshmitar tha se pa avionin të rrotullohej tre herë në ajër, me tym të shumtë që dilte prej tij.

Ministria e Transportit Kongos ka njoftuar se 26 njerëz u vranë – 17 pasagjerë, dy anëtarë të ekuipazhit dhe shtatë banorë të vendbanimeve në të cilat u rrëzua avioni.

Aksidentet e aeroplanit janë të zakonshme në Kongo për shkak të mirëmbajtjes së dobët të avionëve dhe standardeve të ulëta të sigurisë.

Për arsye sigurie, asnjë kompani ajrore e Kongos, përfshirë Busy Bee, nuk guxon të hyjë në hapësirën ajrore të Bashkimit Evropian.