Mesazhi i Kosnett para zgjedhjeve

Mesazhi i Kosnett para zgjedhjeve

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Philip Kosnett, ka ftuar qytetarët e Kosovës që të raportojnë parregullsitë dhe blerjen e votave që mund të hasin në procesin e votimit më 6 tetor.

Kosnett tha se zgjedhjet e lira dhe të ndershme varen nga individët, ashtu sikurse edhe nga organizatat.

Sipas ambasadorit, monitorimi i zgjedhjeve siguron që zgjedhjet janë të lira.

Nëse ju qytetarë shihni akte të frikësimit, blerje të votës ose shkelje të tjera ju mund t’i raportoni ato tek autoritetet”, ka shkruar Kosnett në Twitter./21Media

Free and fair elections depend on individuals as well as organizations. Monitoring elections helps to ensure they’re free. If you as a citizen see an act of intimidation, vote buying, or other violation, you can report it to the authorities. pic.twitter.com/cC8ZyhILl3

— Ambassador Philip S. Kosnett (@USAmbKosovo) September 27, 2019