Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Philip Kosnett ka thënë se përmes Konventes së Stmabollit, dhuna ndaj grave të Kosovës do të zmbrapset.  Me miartimin e kësaj konvente sipasj tij, Kosova  përafrohet me vlerat euro-atlantike.

“Miratimi i Konvenuvenditës së Stambollit nga K i Ksovës do të përparojë të drejtat e grave, kundërshton dhunën ndaj grave dhe demonstron edhe një herë përafrimin e Kosovës me vlerat Euro-Atlantike”, ka shkruar Kosnett në Twitter.

Kuvendi i Kosovës në seancëne  së premtës miratoi Konventen e Stambollit./21Media