Thaçi: Përkushtimi për avansimin e të drejtave të viktimave duhet të jetë i përditshëm.-Lumezi: Viktimat e krimit duhet të marrin vëmendjen e duhur nga sistemi i drejtësisë.- Selimi: Viktimat do të kenë trajtimin e duhur edhe pa aktgjykimin e formës së prerë

Thaçi: Përkushtimi për avansimin e të drejtave të viktimave duhet të jetë i përditshëm.-Lumezi: Viktimat e krimit duhet të marrin vëmendjen e duhur nga sistemi i drejtësisë.-
Selimi: Viktimat do të kenë trajtimin e duhur edhe pa aktgjykimin e formës së prerë

Në shënimin e Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit në Kosovë u theksua rëndësia e angazhimit më të madh të institucioneve përgjegjëse në mbrojtjen e të drejtave të viktimave të krimit. Ambasadori amerikan në Kosovë dhe presidenti i vendit u kanë bërë thirrje institucioneve që të trajtojnë viktimat me dinjitetin e njëjtë, ndërkohë që drejtësia të zbatohet njësoj për të gjithë./21Media