Pro dhe kundër zgjedhjes së kreut të shtetit nga populli

Pro dhe kundër zgjedhjes së kreut të shtetit nga populli

Partitë parlamentare, me përjashtim të Lëvizjes Vetëvendosje, po kërkojnë që presidenti në të ardhmen të zgjidhet drejtpërdrejt nga qytetarët. Megjithëse s’po gjejnë pajtueshmëri që kreu i shtetit të zgjidhet në këtë legjislaturë, LDK, PDK dhe AAK thonë që në kuadër të reformës zgjedhore të bëhen edhe ndryshime kushtetuese zgjedhjen e presidentit./21Media