Kosova nga sot pezullon linjat ajrore me Britaninë e Madhe. Këtë e bëri të ditur ministria e Shëndetësisë, e cila theksoi se vendimi është në fuqi nga sot.

“Bazuar në kompetencat e ti lidhur me masat anti-covid, Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj ka nxjerrë sot vendim për masa të veçanta për mbrojtje nga përhapja e infeksionit/sëmundja Covid-19 për pezullimin e të gjitha linjave ajrore të fluturimit në Aeroportin ndërkombëtar “Adem Jashari” nga Britania e Madhe për në Republikën e Kosovës dhe anasjelltas.”, informoi ministria.

Të gjithë qytetarët që vijnë nga Britania e Madhe në pikat tokësore, sipas njoftimit, obligohen të vetë-izolohen për 14 ditë në shtëpitë/banesat e tyre.

“Vendimi udhëzon Ministrinë e Infrastrukturës dhe Ministrinë e Punëve të Brendshme të marrin vendimet dhe veprimet e nevojshme në përputhje më fushat e përgjegjësitë administrative të tyre me qëllim të zbatimit të këtij vendimi. Për të gjithë personat fizik dhe juridikë që nuk respektojnë këto masa, organet kompetente obligohen të shqiptojnë masat ndëshkimore konform Ligjit Nr. 07/L-006 për parandalimin dhe Luftimin e Pandemisë Covid-19 në territorin e Republikës së Kosovës.”, bëri të ditur tutje MSh.

Nga sot kanë  hyrë në fuqi masat e reja antiCOVID-19 të marra nga Qeveria në detyrë e Kosovës. /21Media