Dërguti: Përgjigja e gjykatës ka qenë pozitive .- Jashari: Konventa e Stambolli -gjithëpërfshirëse. -Richardson: Rast i mirë që Kosova të lirohet nga dhuna.- Rogova: Janë bërë hapa pozitiv          

Dërguti: Përgjigja e gjykatës ka qenë pozitive .- Jashari: Konventa e Stambolli -gjithëpërfshirëse. -Richardson: Rast i mirë që Kosova të lirohet nga dhuna.- Rogova: Janë bërë hapa pozitiv          

PSD organizoi tryezë diskutimi për Amendamentin Kushtetutës në lidhje me Konventën e Këshillit të Evropës për parandalimin dhe luftimin e dhunës kundër grave dhe dhunës në familje. Në këtë tryezë u bë e ditur se kalimi i këtij amendamenti po pamundësohet nga mos pjesëmarrja e Listës Serbe në seanca plenare./21Media