Singapori ka miratuar një rregullator për “mishin e parë të pastër” në botë që nuk vjen nga kafshët e therura.

Vendimi hap rrugën për fillimin e “mishit të pastër” “Eat Just” me bazë në San Francisko për të shitur mish pule të rritur në laborator.

Mishi fillimisht do të përdoret në copa, por kompania nuk ka thënë kur do të bëhen të disponueshme, transmeton rtv21.tv.

Kërkesa për alternativa të tjera është rritur për shkak të shqetësimeve të konsumatorëve në lidhje me shëndetin, mirëqenien e kafshëve dhe mjedisin.

Sipas Barclays, tregu për alternativat e mishit mund të jetë me vlerë 104 miliardë euro brenda dekadës së ardhshme, ose rreth 10% e industrisë globale të mishit.

Opsionet e mishit me bazë bimore si “Beyond Meat” dhe “Impossible Foods” gjenden gjithnjë e më shumë në raftet e supermarketeve dhe menutë e restoranteve.

Por produkti i “Eat Just” është i ndryshëm sepse nuk është i bazuar në bimë, por në vend të kësaj është rritur nga qelizat e muskujve të kafshëve në një laborator.

Kompania e quajti atë një “përparim për industrinë globale të ushqimit” dhe shpreson se vendet e tjera do të ndjekin shembullin./21Media