Kritikët dhe fansat kanë mirëpritur një dokumentar të ri të titulluar “Framing Britney”, i cili është transmetuar në SHBA.

Prodhuar nga “The New York Times”, filmi përshkruan famën e këngëtares Britney Spears dhe polemikat mbi mirëqenien e saj.

Babai i Britney, Jamie Spears ka qenë kujdestar për 12 vjet, për shkak të shqetësimeve në lidhje me shëndetin e saj mendor, transmeton rtv21.tv.

“Dokumentari shton bisedën kritike që po bëjmë për gratë, agjensinë dhe traumën”, shkroi Patricia Grisafi e NBC .

Në nëntor, Spears humbi një përpjekje ligjore për të hequr kontrollin e babait të saj mbi pasurinë e saj.

Beteja ligjore është zhvilluar kundër sfondit të lëvizjes #FreeBritney, e udhëhequr nga tifozët që besojnë se Spears po kontrollohet kundër vullnetit të saj.

Dokumentari shqyrton jo vetëm historinë komplekse që qëndron pas konservatorizmit për një kohë të gjatë, por edhe trajtimin e Spears ndërsa ajo u rrit në qendër të vëmendjes.

Shumë fansa e mirëpritën dokumentarin si provë e mëtejshme se si këngëtarja është trajtuar gjatë viteve./21Media