Vepra e artit do të dalë në ankand

Vepra e artit do të dalë në ankand

Piktura e humbur prej kohësh, vlera e së cilës arrinë 6 milionë euro gjendet e varur në kuzhinën e një gruaje të moshuar në afërsi të Parisit.

Kryevepra e humbur prej kohësh sipas ekspertëve të artit, është vepër e artistit të Rilindjes, Florentine Cimabue dhe i takon shekullit të XIII.

Gruaja që e posedonte pikturën e kishte mbajtur të varur, duke besuar se ishte thjesht një ikonë e vjetër fetare, duke mos e ditur se kryevepra në fjalë vlente miliona euro.

Kryevepra do të dalë në ankand, në Francë më 27 tetor./21Media