Fotografitë shpesh formojnë mënyrën se si ne i shohim njerëzit që nuk i njohim. Por, nëse një person do të vdiste shumë kohë më parë dhe të vetmet portrete të mbetura të tyre janë bardh e zi të dëmtuar, ne mund të mos marrim pamjen e plotë të tyre.

Këtu hyjnë restauruesit dhe koloristët. Ata sjellin në jetë imazhet e dëmtuara dhe gri, duke na lejuar të shohim subjektet e tyre në një dritë të re.

James Berridge është një prej tyre dhe ai po bën një punë të madhe. Kohët e fundit, ai lëshoi një projekt që ishte në përgatitje për mjaft kohë dhe me të vërtetë nxjerr në pah aftësitë e tij, transmeton rtv21.tv.

Kah fundi i vitit të kaluar, Berridge mori një kërkesë për të punuar në një imazh të Abraham Lincoln. Pasi mbaroi, Berridge postoi në internet imazhin e plotë, me ngjyra të plota të Linkolnit dhe u befasua me të vërtetë nga reagimet që mori.

Reagimet pozitive ndaj fotos së Linkolnit çoi në vendimin e tij për të mos punuar vetëm në ngjyrosjen e një presidenti, por për të punuar në ngjyrosjen e çdo fotografie të presidentit që jetoi vetëm në kohën bardhë e zi./21Media

Abraham Lincoln

Andrew Jackson

Theodore Roosevelt

John Quincy Adams

David Rice Atchison

Martin Van Buren

John Tyler

Millard Fillmore

William Henry Harrison

James Buchanan

Ulysses S. Grant

William Howard Taft

James K. Polk

Zachary Taylor

Rutherford B. Hayes

Benjamin Harrison

Andrew Johnson

Woodrow Wilson

Warren G. Harding

Calvin Coolidge

Franklin Pierce

William Mckinley

James A. Garfield

Chester A. Arthur

Grover Cleveland

Herbert Hoover