Lojërat e rrezikshme, të cilat prindërit duhet të mendojnë dy herë para se t'i blejnë

Lojërat e rrezikshme, të cilat prindërit duhet të mendojnë dy herë para se t’i blejnë

Rritja e fëmijëve mund të jetë koha më e gëzueshme në jetën e prindërve. Por, ka një kërkesë primare për t’i mbajtur ata të sigurt dhe të lumtur.

Disa produkte të konsumit mund të rrisin incidencën e lëndimeve të fëmijërisë dhe për fat të keq mund të ketë edhe viktima.

Ashtu si me çdo gjë në jetë, nëse merren parasysh rreziqet e lëndimeve, ato mund të reduktohen.

Për të ndihmuar në ngritjen e vetëdijes dhe ruajtjen e fëmijëve, Bright Side ka përpiluar një listë të produkteve që kërkojnë një nivel më të lartë të kujdesit, përcjell rtv21.tv

Balona dhe objekte të tjera të vogla

Balonat mund të ndriçojnë një party, por në të vërtetë ato shkaktojnë më shumë vdekje të fëmijërisë sesa çdo lodër tjetër. Balonat, veçanërisht ato të bëra nga latex, përputhen me formën e valvulave të ngushta te fëmijët, duke çuar në mbytje. Për shembull, objekte të tjera të vogla të tilla si bateritë, magnetet apo shishet mund të çojnë në mbyllje të avullit.

Nëse fëmija juaj po ngulfatet përpiquni t’u jepni disa goditje të forta në pjesën e sipërme të shpinës, kur ata janë në pozitë përpara dhe thirrni ambulancën, përcjell rtv21.tv

Ushqimet e kafshëve

Në përgjithësi, ushqimi i kafshëve nuk është helmues për njerëzit, megjithatë, ka pasur raste kur fëmijët u sëmureshin pasi konsumonin ushqimin e maceve ose qenve. Rreziku më i madh vjen nga fishekët e thatë të ushqimit për qentë më të mëdhenj, e sidompos në rrezik nga ta janë fëmijët e vegjël.

Përsëri, nëse fëmija juaj është duke u mbytur, jepni disa goditje të forta në pjesën e sipërme të shpinës, kur ata janë në pozitë përpara dhe thirrni ambulancën.

Lodra me helikë

Me rritjen e popullaritetit të avionëve të vegjël me dorë, rritet rreziku i lëndimit. Ky fëmijë zbuloi se syri i tij ishte prerë nga helika e helikopterëve.

Me masat e duhura të sigurisë, kjo mund të jenë me të vërtetë lodë për t’u luajtur me të. Ndiqni këshillat e sigurimit të dronit për të minimizuar rrezikun e dëmit.

Trampolina

Trampolina mund të jetë një argëtim shtesë në oborrin e shtëpisë familjare, por natyrisht, nuk kalon pa rreziqe. Sipas bazës së të dhënave të lëndimeve të BE-së, afërsisht 51,000 fëmijë të moshës 0-14 vjeç kërkojnë një vizitë të departamentit emergjent çdo vit për shkak të lëndimeve të pësuara nga përdorimi i një trampoline. Ky numër është më afër 250,000 në Shtetet e Bashkuara./21Media