Një vaksinë e re që mbron nga Covid-19 është gati 95% efektive, tregojnë të dhënat e hershme nga kompania amerikane Moderna.

Por kur do të jetë në përdorim për njerëzit? Kjo varet nga vendi ku jeni në botë dhe sa vjeç jeni, përcjell portali rtv21.tv

Moderna thotë se do të zbatohet për rregullatorët në SHBA në javët e ardhshme. Kjo kompani pret që të ketë 20 milion doza në dispozicion në vend.

Kompania shpreson të ketë deri në një miliard doza në dispozicion për t’u përdorur në të gjithë botën vitin e ardhshëm dhe po planifikon të kërkojë miratim edhe në vendet e tjera.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar është ende duke negociuar me Moderna pasi vaksina e tyre nuk është një nga gjashtë që ka porositur tashmë.

Britania e Madhe ka përshkruar planet që u japin përparësi njerëzve më të vjetër për imunizim./21Media