Humbja e flokëve është një problem i madh që mundon shumicën e grave.

Nuk është për t’u habitur që flokët e thatë, të plasaritur dhe koka e thatë janë problemet më të zakonshme për të cilat ato ankohen.

Sidoqoftë, humbja e flokëve sezonale nuk duhet t’ju shqetësojë nëse nuk zgjatë më shumë se tre muaj dhe humbja deri në 100 qime në ditë konsiderohet normale.

Fajtori për humbjen e flokëve është lagështia e ulët e ajrit të jashtëm dhe hapësirat e brendshme me ajër të ngrohtë, kështu që flokët bëhen të thatë dhe humbasin qetësinë. Për të shmangur këtë, kur bëni tush, përdorni shampon dhe maska që do të ju lagin thellë flokët dhe do t’i mbroni ato nga ndikimet e jashtme.

Përveç kësaj, ju mund të përdorni një larmi të vajrave të flokëve si argan, bajame dhe kokos për të parandaluar dëmtimin e flokëve. Është më mirë të kërkoni këshillën e një eksperti se cila do të ishte maska dhe shamponi më i mirë për llojin e flokëve tuaj, ose të bëni një maskë në shtëpi.