Kujtimet nga koha e shkuar më së miri ruhen në fotografi të shtypura. Fotografitë që ruhen më me kujdes zakonisht janë ato të fëmijërisë.

Një foto të klasë së parë të kryetarit të Prishtinës, Shpend Ahmetit, e ka sigurar portali rtv21.tv

Në fotografi shihet Shpendi pranë shokut të tij të klasës Ardian Thaçit.  Afër tyre shihet babai i Ahmetit, aktori i njohur, tashmë i ndjerë Ali Ahmeti si dhe Bislim Thaçi vëllau i humoristit të njohur, Rasim Thaçit-Cima.

I pari i Prishtinës, shkollën fillore e ka kryer në “Faik Konica”./Media