Kurti- Komandantit të KFOR-it: Policia kreu detyrën zyrtare, objektet e komunës janë pronë e Kosovës

Pas takimit që Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, pati me komandantin e KFOR-it, Gjeneral Major Angelo Michele Ristuccia Qeveria e Ksovës doli me njoftim.
Sic bëhet e ditur në komunikatë, ky takimu zhvillua , për të diskutuar në lidhje me situatën në vend, Qeveria doli me një

“Liria e lëvizjes, sundimi i ligjit, siguria dhe mbrojtja, për të gjithë qytetarët, pa dallim bindjeve politike a prejardhjes, përkatësisë etnike apo fetare, në Republikën e Kosovës është prioritet dhe interes i të gjithëve. Institucionet e sigurisë duhet të bashkëpunojnë që të garantojnë një ambient të sigurt e të qetë për të gjithë.”, thuhet në komunikatë.

Më tej bëhet e ditur se Kurti theksoi se kryetarët e komunave, të zgjedhur nga zgjedhjet e lira dhe demokratike, duhet t’i ushtrojnë detyrat dhe përgjegjësitë e tyre, për të ofruar shërbime publike cilësore për të gjithë qytetarët, pa pengesa.

“Gjithashtu, kryeministri Kurti e njoftoi komandantin Ristuccia se Policia e Kosovës është angazhuar që sipas detyrës zyrtare t’ua mundësojë këtyre kryetarëve hyrjen në vendin e tyre të punës prej nga ata duhet dhe do t’ju shërbejnë të gjithë qytetarëve pa dallim e pa diskriminim.Kryeministri theksoi se objektet e komunës janë pronë e Republikës.”, thuhet në njoftim./21Media

Back to top button