Akademi Përkujtimore për bilbilin e Kosovës

Akademi Përkujtimore për bilbilin e Kosovës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në akademinë përkujtimore të Nexhmije Pagarushës, e lartësoi punën dhe veprën e ikonës së muzikës shqipe.

Ai gjatë fjalimit të tij tha se ata që e kishin fatin ta njihnin për së afërmi e kishin kënaqësinë ta njihnin thjeshtësinë e saj.

Kurti u shpreh se Nexhmija ishte një vajzë nga fshati, larg kryeqytetit ku vepronin njerëzit e kulturës e artit, megjithatë gjithmonë pati përkrahjen e babait në atë periudhë të “botës mashkullore”./21Media