Kurti takoi Ambasadorin e Katarit, u bisedua për mundësitë që ofron Kosova për investime

Potenciali për rritje të bashkëpunimit mes dy vendeve ishte në qendër të takimit të sotëm ndërmjet Kryeministrit të Republikës së Kosovës, Albin Kurti dhe Ambasadorit jo-rezident të Katarit, Ali bin Hamad Al-Marri.

Duke vlerësuar marrëdhëniet miqësore ndërmjet Kosovës dhe Katarit, Ambasadori Al-Marri theksoi përkushtimin e tij për t’i konsoliduar edhe më tej këto marrëdhënie në frymën e bashkëpunimit, në të gjitha fushat.

Kurti, siç u bë e ditur në komunikatë, shprehu mirënjohje për përkrahjen e dhënë për Republikën e Kosovës, si dhe për mbështetjen e dhënë në skenën ndërkombëtare.

“Duke theksuar indikatorët pozitivë ekonomikë në vend, Kryeministri theksoi gatishmërinë e Qeverisë për shtim të bashkëpunimit ekonomik dhe rritje të shkëmbimeve tregtare. Në takim u bisedua për mundësitë që ofron vendi ynë për investime në sektorët me interes për të dyja vendet.”, u bë e ditur në komunikatë.

Ambasadori Al-Marri e falënderoi Kryeministrin për pritjen dhe u shpreh se Republika e Kosovës është shtet mik, si dhe ritheksoi vullnetin dhe angazhimin e tij për të rritur bashkëpunimin./21Media

Back to top button