Shteti i papërgatitur për trajtimin e kësaj kategorie të qytetarëve

 Shteti i papërgatitur për trajtimin e kësaj kategorie të qytetarëve

Kosovarëve të kthyer nga zonat e luftërave në Lindjen e Mesme, nuk u është dhënë trajtimin i duhur për ri-integrim në shoqëri. Në këtë kuptim institucionet kompetente nuk janë marrë sa duhet me këtë kategori, pasi nuk ishin mjaftueshëm të përgatitura për kthimin dhe ri-integrimin tyre. Kështu vlerësojnë ekspertë të sigurisë dhe të politikave sociale, derisa theksin e vënë te fëmijët e kthyer në disa komuna të Kosovës./21Media