Idrizi: Komunat paralele në veri nuk lejojnë ndërtim të shtëpive për shqiptarët.-Bogujevci: Institucionet nuk mund të qëndrojnë indiferente ndaj gjendjes së rëndë në veri.-Selmanaj: Ësht paraparë ndërtimin e dhjetë shtëpive në ‘Kroin e Vitakut’

Idrizi: Komunat paralele në veri nuk lejojnë ndërtim të shtëpive për shqiptarët.-Bogujevci: Institucionet nuk mund të qëndrojnë indiferente ndaj gjendjes së rëndë në veri.-Selmanaj: Ësht paraparë ndërtimin e dhjetë shtëpive në ‘Kroin e Vitakut’

Për problemet e banorëve shqiptarë në veri të Mitrovicës dhe komunave të tjera në pjesën veriore të Kosovës është debatuar sot në Kuvendi i Kosovës.
Shqiptarët atje ende ballafaqohen me pengesa serioze për tu kthyer në pronat e tyre si dhe për renovimin e shtëpive të djegura gjatë luftës. Kjo çështje përplasi deputetët në një debat parlamentar që zgjati rreth katër orë. (E pergaditi- Kujtesa BAJRAMI-FANA)./21Media