PDK-ja votoi kundër, ndërsa VV nuk mori pjesë në seancë.- Hoti: Partneriteti me SHBA-të nuk ka alternativë.-Hoti: Dialog me njohje reciproke .-Hoti: Qeveria Kurti lëndoi raportet me SHBA-të.-Hoti: Nuk do të lejojmë të lëndohet rendi kushtetues.-Selimi: Kjo është Qeveri e mashtrimit dhe ilegale .-Gashi: VV-ja punësoi mbi baza të nepotizmit.-Veseli: Kurti rrezikoi raportet me SHBA-të

PDK-ja votoi kundër, ndërsa VV nuk mori pjesë në seancë.-
Hoti: Partneriteti me SHBA-të nuk ka alternativë.-Hoti: Dialog me njohje reciproke .-Hoti: Qeveria Kurti lëndoi raportet me SHBA-të.-Hoti: Nuk do të lejojmë të lëndohet rendi kushtetues.-Selimi: Kjo është Qeveri e mashtrimit dhe ilegale .-Gashi: VV-ja punësoi mbi baza të nepotizmit.-Veseli: Kurti rrezikoi raportet me SHBA-të

Më 61 vota për 24 kundër dhe 1 abstenim, Kuvendi votoi qeverinë e re me kryeministër Avullah Hotin.
PDK-ja votoi kundër, ndërsa deputetët e Lëvizjes Vetëvendosjes nuk morën pjesë në seancë.
Seanca u drejtua nga nënkryetari Kuvendit, Kujtim Shala, pasi që kryetarja Vjosa Osmani, refuzoi ta udhëheqë atë. Pas votimit, kryeministri Hoti shpalosi programin e tij qeverisës./21Media